Intencions

Al desert la verdor de l’acàcia dóna ombra i aliments als que els necessiten. El vuit i el cinc ens acompanyen per recordar-nos que el sacrifici, l’organització i la perseverança són la disciplina per aconseguir èxits com la llibertat i els fruits de l’expressió artística i els canvis que es busquen.

Al voltant de l’acàcia ens vam reunir germans i germanes provinents de diferents obediències amb diferents trajectòries i experiències, amb la voluntat d’unir esforços.

El ritu serà el nostre punt comú de trobada, en aquest cas el Ritu Escocès Antic i Acceptat, sota l’abric de la Gran Lògia Simbòlica Espanyola.

Acceptem a qualsevol membre independentment de les creences espirituals o sigui agnòstic i vam fugir de qualsevol dogmatisme religiós. La invocació al Gran Arquitecte de l’Univers és el símbol que ens uneix a tots.

Defensem la mixticitat d’aquesta lògia que permetrà a cada maçó la seva pròpia recerca de la veritat sense imposar interpretacions personals d’una manera lliure, independent i responsable.

Prenent la humilitat com a clau de volta de la nostra construcció i deixant els nostres egos i metalls fora del temple volem crear un lloc de treball individual i en conjunt, on cadascú aporti el millor de si mateix a la col·lectivitat.

Creiem que la iniciació és un camp inesgotable que cap maçó podrà mai acabar d’explorar i que s’ha d’estudiar al costat del factor humà en tot en totes les seves dimensions.

Sota la divisa llibertat, igualtat i fraternitat volem complir amb els principis de laïcitat, misticitat i lliure pensament treballant sobre els símbols i amb preocupació per la societat. L’humanisme és el motor que ens porti a estudiar el context social i els debats oberts en la nostra societat.

En un món en què tot canvia ràpidament creiem que les fortes arrels de la tradició sostenen a la Francmaçoneria estant així preparada per afrontar el canvi de la societat en la qual està immersa i que porta nous símbols, noves formes d’aproximació i gestió del temps i les distàncies, i noves formes de comunicació.

Busquem l’alliberament intel·lectual i el progrés social de tota la humanitat des d’una mentalitat progressista que treballi contra els flagells de l’ésser humà, guerres, terrorisme, tortura, injustícia, fanatisme, veritats absolutes, adoctrinament, despotisme i tirania.

Busquem així mateix potenciar el progrés de les persones més enllà del que és material defensant el que la nostra societat europea ha aconseguit, com la llibertat de pensament, la igualtat dels sexes, la protecció de les minories i la fraternitat amb les diverses cultures volent deixar un llegat i un camí per a les futures generacions.

Des del respecte per tots volem bolcar en la societat en la que vivim una visió el més constructiva possible. Ens proposem tractar els temes socials, polítics i religiosos que puguin generar debat sense prejudicis, sense obligacions i sense límits preestablerts.

Creiem que la pràctica de la tolerància ha de permetre als nostres esperits obrir-se a la realitat de la nostra època i millorar la condició humana portant-nos a una transformació conscient i progressiva de les regles socials.

En el nostre esperit està el fomentar el sentit de la fraternitat, l’esperit de la lògia i construir càmeres d’ensenyament en el temple i més enllà de les seves parets, el organitzar tingudes blanques, ser una escola iniciàtica i no deixar de banda l’estudi dels símbols i les tradicions. Volem interactuar amb altres lògies i treballar per una maçoneria unida i no oblidar mai que som aprenents i que la maçoneria és un camí de construcció.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traducir