Julio

81 años. Propietario de una ferretería industrial.

8 años en la masonería

Sempre he buscat espiritualment aquest principi generador de vida. Per educació jo era catòlic practicant, però això va canviar quan vaig viatjar amb la meva dona i els meus fills al Vaticà. A la plaça de Sant Pere vaig decidir que no podia formar part d’això i vaig abandonar el catolicisme. Continuant la meva recerca, vaig entrar a l’església baptista, on em vaig convertir en Diaca i vaig passar a formar part del presbiteri. Aquí va ser on vaig entendre que era el dogmatisme i com l’utilitzen els éssers humans per simplificar els seus pensaments: per la fe ho crec, no ho veig, ni ho sento, però d’aquesta manera evito haver de raonar. Aquí és on em vaig allunyar de totes les religions, tot i que mai he deixat de creure en quelcom superior generador. 

Siempre he buscado espiritualmente ese principio generador de vida. Por educación yo era católico practicante, pero eso cambió cuando viajé con mi mujer y mis hijos al Vaticano. En la plaza de san Pedro decidí que yo no podía formar parte de eso y abandoné el catolicismo. Continuando mi búsqueda, ingresé en la iglesia Bautista, donde llegué a Diácono y entré a formar parte del presbiterio. Ahí fue donde comprendí qué era el dogmatismo y como lo usa el ser humano para simplificar sus pensamientos: por fe lo creo, no lo veo, ni lo oigo, pero así me evito tener que razonar. Ahí fue donde me alejé de todas las religiones, aunque nunca he dejado de creer en algo superior generador.

Precisament el que més em va cridar l’atenció de la maçoneria és el seu adogmatisme i que la Gran Lògia Simbòlica Espanyola  va tenir un impacte perfecte en la societat filantròpica, filosòfica, lliure i adogmàtica que pretenia  treballar la meva perfecció personal.  

Precisamente lo que más me llamó la atención de la masonería es su adogmatismo y que la Gran Logia Simbólica Española coincidía perfectamente con la sociedad filantrópica, filosófica, librepensadora y adogmática que buscaba para trabajar mi perfección personal.

Vaig iniciar el meu treball intern maçònic, a l’edat de 73 anys, i vaig començar a reconèixer els meus defectes i rectificar-los. Puc afirmar que he pogut decidir cap a on vaig i que el camí iniciàtic m’acompanyarà fins que me’n vagi. El camí maçònic m’ha transmutat espiritualment i continuo evolucionant cada dia. El procés no s’acaba mai i en la francmaçoneria vaig aprendre a donar temps a les coses i sobretot a escoltar. La maçoneria és molt transversal i aprendre a escoltar opinions –de vegades contràries a les meves– ho considero una oportunitat per aprendre, en lloc d’intentar refutar l’argument per guanyar el debat, com ho feia abans.

Tras iniciar mi trabajo interior masónico, -ya con 73 años- comencé a reconocer mis defectos y a rectificarlos. Puedo afirmar que he podido decidir hacia dónde voy y que el camino iniciático me va a acompañar hasta que me vaya. El camino masónico me ha transmutado espiritualmente y sigo evolucionando cada día. El proceso nunca acaba y en la masonería aprendí a dar tiempo a las cosas y sobre todo a escuchar. La masonería es muy trasversal y aprender a escuchar opiniones -a veces contrarias a las mías- lo considero una oportunidad para aprender, en lugar de intentar rebatir para ganar la discusión, como hacía antes.

Pel que fa als meus germans a la lògia, només puc dir que els estimo, que ens donem suport els uns als altres, que som solidaris i que m’enriqueix compartir constantment les meves idees amb ells. No abandonaré mai la meva lògia.

Respecto a mis hermanos de la logia, solo puedo decir que los quiero, nos apoyamos, somos solidarios y que me enriquece constantemente compartir con ellos mis ideas. Jamás abandonaré mi logia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traducir